Апетитно й недорого: смачний курячий паштет із простих складових (РЕЦЕПТ)

Варіант крутої закуски на всі випадки життя

Смачний домашній паштет із курки буде прекрасною закускою на всі випадки життя. Його можна подавати як гарячим, так і холодним. Процес приготування займає близько 1,5-2 год.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця – 1300 г
  • куряча печінка – 450 г
  • яйця – 4 шт.
  • морква – 2 шт.
  • цибуля (велика) – 2 шт.
  • цибуля-порей – 1 шматочок
  • петрушка – 20 г
  • перець (горошок) – 5 шт.
  • лавровий лист – 3 шт.
  • часник – 3-4 зубчики
  • майоран – 1 ст.л.
  • масло – 2 ст.л.
  • оливкова олія – 1 ст.л.
  • сіль, перець, мускатний горіх – до смаку

Приготування:

У велику каструлю кладемо промиту курку, перець (і звичайний чорний, і горошок), лаврове листя, очищену моркву, шматочок цибулі-порею, петрушку й одну цибулину. Заливаємо це все водою, накриваємо кришкою і ставимо на невеликий вогонь.

Щойно вода почне закипати, зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо, доки м’ясо не почне добре відділятися від кістки. Це станеться десь за 2-2,5 год.

Коли курка буде готова, виймаємо її на велику тарілку, бульйон лишаємо у каструлі.

Печінку добре промиваємо і ріжемо невеликими шматочками, замочуємо у молоці приблизно на годину.

Цибулю ріжемо товстими скибками та обсмажуємо на оливковій олії з додаванням масла. Сильно засмажувати цибулю не треба – щойно почне з’являтися золотиста скоринка, вогонь можна вимикати.

До речі, в печінку можна додати зовсім трохи бульйону, в якому варилася курка

Очищене куряче м’ясо, печінку з цибулею та часником подрібнюємо на м’ясорубці – тричі (!) Маса повинна стати однорідною. Додаємо сюди жовтки і приправляємо сіллю, свіжомеленим перцем, мускатним горіхом і меленим майораном. Якщо паштет виходить занадто сухим – додаємо бульйон.

Білки збиваємо і додаємо у суміш, акуратно перемішуємо.

Викладаємо все це у форму для запікання, попередньо змащену маслом і посипану сухарями. Формочку треба заповнити приблизно на 2/3 її висоти.

Розрівняємо масу і зверху акуратно викладаємо білок, який залишився.

Ставимо паштет у духовку – на 175 градусів на 45-50 хв.

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook