Абрикосове желе з вершками (РЕЦЕПТ)

Дізнайтеся, як приготувати смачний десерт

Що приготувати з абрикосами? Компот або варення – банально, а ось десерт потішить кожного.

Інгредієнти:

450 г - абрикосів,

1 ч. л. - желатину,

400 мл - жирних 30% вершків,

100 г - цукру,

1 ст. л. - цукру для запікання абрикосів,

1 п – ванільного цукру,

50 мл - амаретто.

Видалити кісточки з абрикосів. Розділи на їх три частини. Третину залиште, інші абрикоси покласти на деко зрізами вгору і присипати цукром. Поставити деко в духовку розігріту до 200 градусів. Випікати 7-10 хвилин. Желатин залити трьома столовими ложками води і залишити розбухати.

Поставити на вогонь вершки, цукор  і ванільний цукор. Довести до кипіння, зняти з вогню і накрити сотейник кришкою. Запечені абрикоси перекласти у зручну ємність і за допомогою блендера збити їх в пюре.

Желатин розтопити на маленькому вогні. З’єднати вершкову суміш, желатин і пюре. Добре перемішати.

Розлити масу по креманках і поставити в холодильник на дві-три години до повного застигання. Запечені абрикоси викласти на желе і злегка полити лікером.

Смачного!

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook