Абрикосове желе з вершками (РЕЦЕПТ)
Дізнайтеся, як приготувати смачний десерт
Що приготувати з абрикосами? Компот або варення – банально, а ось десерт потішить кожного.
Інгредієнти:
450 г - абрикосів,
1 ч. л. - желатину,
400 мл - жирних 30% вершків,
100 г - цукру,
1 ст. л. - цукру для запікання абрикосів,
1 п – ванільного цукру,
50 мл - амаретто.
Видалити кісточки з абрикосів. Розділи на їх три частини. Третину залиште, інші абрикоси покласти на деко зрізами вгору і присипати цукром. Поставити деко в духовку розігріту до 200 градусів. Випікати 7-10 хвилин. Желатин залити трьома столовими ложками води і залишити розбухати.
Поставити на вогонь вершки, цукор і ванільний цукор. Довести до кипіння, зняти з вогню і накрити сотейник кришкою. Запечені абрикоси перекласти у зручну ємність і за допомогою блендера збити їх в пюре.
Желатин розтопити на маленькому вогні. З’єднати вершкову суміш, желатин і пюре. Добре перемішати.
Розлити масу по креманках і поставити в холодильник на дві-три години до повного застигання. Запечені абрикоси викласти на желе і злегка полити лікером.
Смачного!
Джерело - lady.tochka.net
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ