А в штани все одно не влазять! Як змінився стіл українців за останніх 10 років

Споживання молока, картоплі й цурку зменшилося

За даними Державної служби статистики за останніх 10 років українці змінили свій раціон. Тепер сім’ї купують менше молока, цукру й навіть картоплі стали менше їсти. Натомість побільшало споживання м’яса та м’ясних продуктів.

Держслужба статистики розрахувала споживання харчових продуктів в середньому за місяць в розрахунку на одну людину.

Зокрема тепер звичайний українець споживає на пів кілограма м'яса більше. Так якщо у 1999 році – йшлося про 4,7 кг м'яса та м'ясних продуктів на місяць, то у 2020 році  це 5,2 кг.

При цьому, у 2020 проти 2014 року споживання молока і молочних продуктів знизилося з 20,3 до 18,9 кг, масла – з 1,8 до 1,4 кг.

 

Також українці стали їсти менше яєць, їхнє споживання в 2020-му у порівнянні з попереднім роком впало з 20 до 19 штук.

Риби українці стали їсти менше. Її споживання знизилося з 1,8 до 1,4 кг. Цукру в раціоні також стало менше – з 3 кг на місяць до 2,4 кг.

Крім того, українці стали менше їсти картоплі та овочів загалом. Відповідно їхнє вживання впало – з 7,7 до 6,0 кг і з 9,5 до 8,7 кг.

Фруктів, ягід, горіхів і винограду також стали їсти менше. В середньому на 300 грамів на місяць, ніж десятиліттям раніше.

«Також звичайний українець у 2020 році проти 2019 року став вживати менше хліба – з 9,3 до 8 кг на місяць», – повідомляє Держстат.

За матеріалами OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook