Пиріг Райське яблучко. М’який, ніжний, повітряний десерт до чаю, який підкорить ваші серця

Готувати геть нескладно

Надзвичайно смачний і повітряний домашній пиріг – суфле до чаю з яблуками. Рецепт простий, а смак приголомшливий! Вам такий десерт точно сподобається!

Інгредієнти:

Тісто:

  • жовтки – 4 шт.
  • цукор – 100 г. + ванільний цукор 1 пакетик
  • сметана – 150 г.
  • вершкове масло – 200 г
  • холодне борошно – 350-380 г.
  • розпушувач – 10 г.
  • сіль – щіпка

Начинка:

  • яблука – 5-7 шт.
  • цукор – 1 ст. л.
  • кориця – 1 ч. л.
  • білки – 4 шт.
  • сік лимона – 1 ст. л.
  • цукор – 120 г.
  • крохмаль – 30 г

Готуємо тісто. До борошна додаємо розпушувач і щіпку солі, на терці натираємо холодне вершкове масло. Перетираємо руками до крихти. Далі додаємо цукор, ванільний цукор, жовтки, сметану та усе перемішуємо.

Вимішуємо до консистенції однорідного тіста. 1/3 тіста завертаємо у харчову плівку та відкладаємо у морозильну камеру. Готуємо начинку.

До білків додаємо сік лимона, поступово досипаємо цукор та збиваємо міксером. Досипаємо крохмаль та перемішуємо лопаткою.

У форму на пергамент викладаємо тісто, потім нарізані яблука, посипані цукром та корицею. Зверху виливаємо безе і розрівнюємо. Дістаємо тісто з морозильної камери та натираємо на тертці на пиріг.

Випікаємо при 180 градусів 35-40 хвилин.

Джерело: gospodynka

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: пиріг