Буряк варити не треба, є спосіб зручніший. Так готують у ресторанах: простіше та смачніше
А також цей спосіб зберігає колір
Потрібно вміти правильно готувати буряк, причому варіння – це не єдиний спосіб приготування і далеко не найсмачніший.
Інгредієнти:
- буряк;
- цукор;
- сіль;
- оливкова олія.
Для запікання потрібна фольга. Беремо буряк і ретельно його промиємо і відрізаємо верхню та нижню частину, бо інакше вони сильно псуватимуть смак.
Укладаємо буряки на фольгу, посипаємо зверху цукром та сіллю, додаємо трохи олії і загортаємо.
Відправляємо у розігріту до 180-200 градусів духовку. Печемо близько години. Щоб перевірити готовність, використовуємо будь-який гострий предмет. Овочі повинні бути м’якими і легко протикатися.
Після готовності дістаємо з духовки і даємо достатньо часу, щоб охолонути. Охолоджений буряк чиститься швидко і просто.
Запечені буряки в рази смачніші від варених, тому що всі соки, що є в буряках, і смак, залишаються на місці, а не йдуть у воду.
Можна відзначити яскравий колір після запікання. Він залишається таким насиченим, як і в сирому вигляді.
Запечені буряки ідеально підходить для будь-яких салатів і дають гарний смак у соусах.
Смачного!
Джерело: prosti-recepty
Радіо Трек: НОВИНИ