Буряк варити не треба, є спосіб зручніший. Так готують у ресторанах: простіше та смачніше

А також цей спосіб зберігає колір

Потрібно вміти правильно готувати буряк, причому варіння – це не єдиний спосіб приготування і далеко не найсмачніший.

Інгредієнти:

  • буряк;
  • цукор;
  • сіль;
  • оливкова олія.

Для запікання потрібна фольга. Беремо буряк і ретельно його промиємо і відрізаємо верхню та нижню частину, бо інакше вони сильно псуватимуть смак.

Укладаємо буряки на фольгу, посипаємо зверху цукром та сіллю, додаємо трохи олії і загортаємо.

Відправляємо у розігріту до 180-200 градусів духовку. Печемо близько години. Щоб перевірити готовність, використовуємо будь-який гострий предмет. Овочі повинні бути м’якими і легко протикатися.

Після готовності дістаємо з духовки і даємо достатньо часу, щоб охолонути. Охолоджений буряк чиститься швидко і просто.

Запечені буряки в рази смачніші від варених, тому що всі соки, що є в буряках, і смак, залишаються на місці, а не йдуть у воду.

Можна відзначити яскравий колір після запікання. Він залишається таким насиченим, як і в сирому вигляді.

Запечені буряки ідеально підходить для будь-яких салатів і дають гарний смак у соусах.

Смачного!

Джерело: prosti-recepty

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook