Як правильно закрити маслюки на зиму: домашній рецепт маринованих грибів

Рецепт надзвичайно простий, а грибочки будуть надзвичайно смачними

Мариновані маслюки чудово смакують як на буденному столі, так і на святковому. Вони легкі у приготуванні та не потребують особливих вмінь кулінарії.

Все, що вам знадобиться для смачної консервації, то 60 хвилин вашого часу й бажання приготувати смакоту, а отримаєте 3-4 порції страви.

Інгредієнти:

  • маслюки;
  • часник;
  • кріп;
  • лавровий лист;
  • чорний перець горошком;
  • духмяний перець;
  • гвоздика.

Маринад на літрову банку:

  •  1 ст. л. солі;
  •  2 ст. л. цукру;
  •  1,5 ст. л. оцту.

Приготування:

  1. Зніміть з грибів шкірку та відваріть їх у воді протягом 30 хвилин.
  2. Промийте маслюки під проточною водою та відправте варитися ще на 15 хвилин.
  3. Додайте до них кріп, сіль та цукор, влийте оцет.
  4. В заздалегідь простерилізовані банки викладіть нарізаний часник та спеції.
  5. Залийте банки маринадом з грибами.
  6. Закрийте банки з маслюками гарячими кришками та переверніть догори дном.
  7. Накрийте теплим рушником та залишіть охолоджуватися при кімнатній температурі.
  8. Зберігайте мариновані гриби в темному та прохолодному місці.

Подавайте маслюки на стіл як окрему страву, рясно посипавши нарізаною ріпчастою цибулькою.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook