Бабагануш: популярна східна закуска з баклажанів (РЕЦЕПТ)

Готується швидко і «розходиться» на ура!

Українська кулінарна блогерка Ганна Станкевич із Чернівців опублікувала у своєму Instagram рецепт бабагануша – закуски зі східної кухні, яка складається переважно з баклажанів, змішаних із приправами.

Інгредієнти:

  • 500 г – свіжих баклажанів
  • 3 ст. л. – смаженого кунжуту
  • 2 зубчики – часнику
  • 1/3 ч. л. – солі
  • 1/4 ч. л. - чорного меленого перцю
  • 50 мл – оливкової олії
  • сік 1/2 - лимона
  • кінза або петрушка і оливкова олія для подавання.

Баклажани помити, загорнути у фольгу і запекти при 200 °C приблизно 40 хв, охолодити. Розрізати запечені баклажани на дві половинки і ложкою акуратно вишкребти м'якуш. До м'якоті додати решту інгредієнтів і добре збити блендером.

Під час подавання посипати зеленню і полити оливковою олією.

Для свіжості смаку в готовий бабагануш можна додати класичний білий йогурт і він буде на смак ще кращим.

Смачного!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook