Українська страва підкорює Азію: і це не борщ!

Цю страву варять близько пів тонни на тиждень

Українська страва дуже полюбилася жителям Азії. Виявляється, азійцям припав до смаку капусняк. Особливо цю традиційну українську першу страву полюбляють у Південній Кореї.

Про це розповів відомий шеф-кухар і амбасадор української кухні у світі Юрій Ковриженко в ефірі «Радіо Культура».

— У Кореї, коли ми відкрили ресторан української кухні під патронатом посольства України, в топі продажів був саме капусняк, а не борщ, - розповів кулінар.

За його словами, справа тут у тому, що український борщ був не зовсім зрозумілим для мешканців цієї азійської країни. А от капусняк їм нагадав суп з гострої капусти кімчі тіге.

— Я варив капусняк без пшона, тому що його треба було теж адаптувати до місцевих смаків, бо інакше корейці просто б не їли. Капусняк був на копчених свинячих ребрах, наваристий, густий і, звичайно, ми робили його дуже гострим, тому що корейці їдять дуже гостру їжу, - каже Ковриженко.

Страва не просто дуже сподобалася корейцям, а стала хітом продажів.

— Якщо борщу ми варили 200 літрів на тиждень, то капусняку йшло десь пів тонни, - ділиться кухар.

При цьому корейці дуже тішилися, що в українській кухні є схожа на їхню страва.

— І це дуже важливо, бо коли вони знаходять щось знайоме в іншій культурі, їм це завжди дуже приємно, - додав він.

Але в той самий час, наприклад, в Сингапурі, місцеві жителі дуже полюбили борщ, бо для них, судячи з усього, капусняк виявився аж надто екзотичним.

https://youtu.be/0y6WuC680bs

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook