7 тисяч вступників відмовився від безплатного навчання в Україні. У міністерстві озвучили причини

Та готові вдаватися до непопулярних рішень 

Приблизно 7 тисяч абітурієнтів, які отримали право навчатися на бюджетному місці у вищих навчальних закладах - відмовилися від цієї ідеї у 2024 році. 

Ми маємо приблизно 7 тисяч на сьогодні вступників, які вибороли бюджетні місця і вирішили від них відмовитися. Чи це через те, що вони перебувають фізично за кордоном. Чи це через те, що вони, можливо, виїжджають за кордон. Чи це, можливо, через те, що вони переходять у заклади, де немає державного замовлення, наприклад, деякі приватні заклади, – прокоментував ситуацію  заступник міністра освіти та науки Михайло Винницький в ефірі телеканалу ICTV.

Він не виключає, що серед цих вступників є й молодь, яка обирає для навчання виші за кордоном.  Тож, на думку МОН, у звʼязку з цим необхідно підвищувати конкурентну спроможність вищої освіти в Україні.

Не завжди популярні рішення, але вони призводять до того, що наша вища освіта стає набагато більш конкурентоспроможною, і нам потрібно, щоб ці найкращі вступники все-таки обирали наші заклади вищої освіти. Тому це загальнонаціональна проблема, над якою ми постійно працюємо, – зауважив Винницький. 

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook