5 продуктів, які не можна готувати у каструлі з неіржавної сталі

Про це мало хто знає

Варто ретельно ставитися до вибору посуду, у якому готуєте їжу. Адже від цього залежить стан вашого здоров’я. Зараз одними з найпопулярніших є каструлі і пательні з неіржавної сталі. Однак неіржавна сталь, як і алюміній, теж має обмеження.

Деякі продукти у неіржавному посуді краще не готувати. Пропонуємо вам ознайомитися з таким переліком.

Томатний соус

Кислі продукти і страви – такі, як томатний соус, - можуть вступати в реакцію з неіржавною сталлю, що призводить до зміни кольору матеріалу.

Також можливе вимивання нікелю та хрому з нержавіючої сталі - залежно від стану пательні чи каструлі. Тож для соусів з помідорів та томатної пасти краще використовувати посуд, що не вступатиме з продуктами в реакцію, наприклад, емальований, чавунний або з антипригарним покриттям.

Яйця

Яйця мають властивість міцно прилипати до поверхонь з неіржавної сталі, особливо якщо пательня не була належним чином розігріта і змащена. Використання антипригарної сковорідки або добре промасленої чавунної сковорідки, яка використовується не вперше, зазвичай є кращим вибором для приготування яєчні.

Млинці

При приготуванні на пательні з неіржавної сталі млинці - особливо тонкі, ніжні млинчики - також можуть прилипати до поверхні і не перевертатися. Як і для яєчні, для приготування млинців радять використовувати пательню з антипригарним покриттям або з чавуну.

Стейк

Попри те, що пательня з нержавіючої сталі може витримати відносно високу температуру, для смаження на великому вогні краще використовувати спеціальну пательню-гриль або антипригарний посуд з товстими стінками.

Це допоможе отримати хрустку скоринку та кращий смак, рівномірно просмаживши м'ясо. До того ж стейк, приготований у відповідному посуді, залишає набагато менше слідів, ніж стейк, приготований на пательні з неіржавної сталі.

Риба

Хоча рибу можна готувати на пательні з неіржавної сталі, ніжне філе може прилипнути до поверхні і розпастися при перевертанні.

Щоб уникнути непотрібних складнощів в приготуванні, краще готувати рибу в чавунній пательні з антипригарним покриттям або ретельно змащеній олією, а не в посуді з нержавіючої сталі.

Джерело: realsimple

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook