5 порад, як вибрати стиглий та смачний кавун

Корисні лайфаки

Блогерка Марина Жукова поділилася порадами зі свого досвіду, як правильно обрати стиглий кавун.

Жіннка радить обирати кавун за такими критеріями

Звук — головний показник! Постукайте по кавуну: стиглий плід видає глухий, дзвінкий звук. Якщо звук приглушений, а кавун звучить «дерев'яно», то він ще не дозрів.

Хвостик — не для краси! Подивіться на хвостик кавуна: якщо він сухий і легко відламується, то це кавун стиглий. Якщо ж хвостик зелений, то кавун точно ще не дозрів.

Колір — підказка для експерта! Зверніть увагу на пляму, яка утворюється на кавуні від зіткнення із землею: у стиглого кавуна вона має бути яскраво-жовтою або навіть помаранчевою. Якщо пляма біла або блідо-жовта, кавун недозрілий.

Форма — теж важлива! Ідеальний кавун — круглий та симетричний. Уникайте кавунів із опуклостями або вм'ятинами, оскільки такі ягоди можуть бути пошкоджені.

Не бійтеся промацати! Акуратно доторкніться до кавуна: стиглий кавун повинен бути твердим, але пружним. Якщо кавун м'який чи надто твердий, отже, він уже перезрів чи недозрів.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: кавун