5 порад, як вибрати стиглий та смачний кавун

Корисні лайфаки

Блогерка Марина Жукова поділилася порадами зі свого досвіду, як правильно обрати стиглий кавун.

Жіннка радить обирати кавун за такими критеріями

Звук — головний показник! Постукайте по кавуну: стиглий плід видає глухий, дзвінкий звук. Якщо звук приглушений, а кавун звучить «дерев'яно», то він ще не дозрів.

Хвостик — не для краси! Подивіться на хвостик кавуна: якщо він сухий і легко відламується, то це кавун стиглий. Якщо ж хвостик зелений, то кавун точно ще не дозрів.

Колір — підказка для експерта! Зверніть увагу на пляму, яка утворюється на кавуні від зіткнення із землею: у стиглого кавуна вона має бути яскраво-жовтою або навіть помаранчевою. Якщо пляма біла або блідо-жовта, кавун недозрілий.

Форма — теж важлива! Ідеальний кавун — круглий та симетричний. Уникайте кавунів із опуклостями або вм'ятинами, оскільки такі ягоди можуть бути пошкоджені.

Не бійтеся промацати! Акуратно доторкніться до кавуна: стиглий кавун повинен бути твердим, але пружним. Якщо кавун м'який чи надто твердий, отже, він уже перезрів чи недозрів.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Теги: кавун
Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень