5 легких та швидких рецептів салатів з авокадо на будь-який смак: Готувати дуже легко (ФОТО)

Корисні салати з авокадо

Авокадо не лише корисний інгредієнт у будь-яких салатах, а й універсальний — він  добре поєднується з м'ясом, рибою, морепродуктами, яйцями, будь-якими видами сиру, фруктами, овочами, крабовими паличками та рибними консервами.

Грецький салат з авокадо

Інгредієнти:

  • свіжі огірки — 2 шт.
  • авокадо — 1 шт.
  • червона цибуля — ½ шт.
  • помідори — 2-3 шт.
  • болгарський перець — половинка
  • фета — 200 г
  • оливки — 80 г
  • часник — 2 зубчики
  • оливкова олія — 4 ст.
  • червоний винний оцет — 2 ст. л
  • сушений орегано — 1 ч. л
  • сіль на смак

Часник подрібніть і ретельно змішайте з олією, оцтом, орегано та сіллю. Огірки та авокадо наріжте тонкими скибочками, цибулю — півкільцями, а помідори та перець — великими кубиками. Подрібніть фету. Змішайте овочі з сиром, оливками та заправкою. За бажанням посипте салат зеленню.

Зелений салат з авокадо

Інгредієнти:

  • броколі — 250-300 г
  • огірки — 3 шт.
  • авокадо — 1 шт.
  • молодий шпинат — 100 г
  • лайм — 1 шт.
  • перець чорний мелений, сіль на смак
  • італійські трави на смак
  • оливкова олія на смак

Суцвіття броколі відваріть у підсоленій воді 3-4 хвилини, поріжте на частини. Огірки наріжте кружальцями, авокадо не надто великими шматочками. Шпинат, авокадо, броколі та огірки перемішайте. Збризкайте соком лайма, посоліть, поперчіть, посипте італійськими травами та полийте оливковою олією.

Салату з авокадо, рибою та манго

Інгредієнти:

  • лимон — 1 шт.
  • філе червоної риби — 250-300 г
  • манго — 1 шт.
  • авокадо — 1 шт.
  • фіолетова цибуля — половинка
  • листовий салат — 1 пучок
  • сіль, перець чорний мелений на смак
  • оливкова олія — 2 ст. л
  • яблучний оцет — 2 ст. л
  • кунжут і м'ята на власний смак

З лимона вичавіть столову ложку соку. Натріть рибу сіллю, перцем і лимонним соком. Підрум’яньте в сковороді з олією та виделкою розламайте на шматочки. Манго та авокадо наріжте шматочками, цибулю — половинками або четвертинками кілець. Листя салату крупно наріжте.

У мисці з’єднайте рибу з листовим салатом, манго, авокадо та цибулею. Злегка посоліть і поперчіть. Оливкову олію змішайте з яблучним оцтом. Полийте салат заправкою, посипте кунжутом і додайте гілочки м’яти.

Салат з авокадо та беконом

Інгредієнти:

  • бекон — 200 г
  • помідори чері — 100 г
  • авокадо — 1-2 шт.
  • лимон — 1 шт.
  • листова зелень для салату — 100-150 г
  • фета або інший сир — 50-70 г
  • оливкова олія — 70–80 мл
  • червоний винний оцет — 30 мл
  • цукор — 2 ч. л
  • діжонська гірчиця — ½ ч. л
  • часник — 1-2 зубчики
  • сіль — ½ ч. л
  • можна додати половинку фіолетової цибулі

Змішайте оливкову олію з винним оцтом, цукром, гірчицею, подрібненим часником і сіллю.

Бекон обсмажте порціями в сковороді без масла, потім наріжте невеликими шматочками. Чері наріжте половинками чи четвертинками. Авокадо наріжте середніми шматочками та полийте однією-двома столовими ложками соку, вичавленого з лимона.

Складіть до миски бекон, листову зелень, авокадо, цибулю та чері. Посипте шматками сиру, полийте соусом і одразу подавайте до столу.

Салат з авокадо, кукурудзи та селери

Інгредієнти:

  • авокадо — 2 шт.
  • селера — 3 стебла
  • лимон — 1 шт.
  • консервована або відварена кукурудза — 3 ст. л
  • сіль, перець чорний мелений, інші спеції на смак
  • оливкова олія — 120 мл

Авокадо і селеру наріжте невеликими шматочками. З лимона вичавіть сік. Перемішайте авокадо, селеру, кукурудзу. Посоліть, поперчіть, заправте соком та олією. Добре перемішайте і дайте постояти 15 хвилин.

Джерело: ТСН

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook