Як приготувати "шампанське" із листя смородини?

Листя смородини багате на корисні речовини

Можна заварювати з листя чорної смородини зелений запашний чай, але ми пропонуємо вам виготовити ігристе вітамінне "шампанське".

Беремо 200 г листя чорної смородини, промиваємо водою і дрібно ріжемо ножем. Порізаним листям заповнюємо трилітрову банку. Заливаємо зелену масу окропом і залишаємо на 12 годин. Воду зливаємо, листя викидаємо.

До отриманої рідини додаємо за смаком цукор, лимонну кислоту або лимонний сік. Також треба додати півчайної ложки сухих активних дріжджів і ретельно перемішати. 

Ставимо банку в тепле місце. 

Через п’ять-шість годин почнеться бродіння, яке супроводжуватиметься утворенням дрібних бульбашок. Процес бродіння повинен тривати не менше 7 годин. За цей час напій насититься вуглекислотою.

Потім наше "шампанське" зливаємо в пластикову пляшку, щільно закриваємо і ставимо у холодильник на 5-6 годин.

За смаком напій нагадує "шампанське", в ньому є невелика кількість алкоголю, але найголовніше, це наявність вітамінів. Вітамінне "шампанське" з листя чорної смородини прекрасно вгамовує спрагу і його можна готувати упродовж усього літа.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook