Як приготувати "шампанське" із листя смородини?

Листя смородини багате на корисні речовини

Можна заварювати з листя чорної смородини зелений запашний чай, але ми пропонуємо вам виготовити ігристе вітамінне "шампанське".

Беремо 200 г листя чорної смородини, промиваємо водою і дрібно ріжемо ножем. Порізаним листям заповнюємо трилітрову банку. Заливаємо зелену масу окропом і залишаємо на 12 годин. Воду зливаємо, листя викидаємо.

До отриманої рідини додаємо за смаком цукор, лимонну кислоту або лимонний сік. Також треба додати півчайної ложки сухих активних дріжджів і ретельно перемішати. 

Ставимо банку в тепле місце. 

Через п’ять-шість годин почнеться бродіння, яке супроводжуватиметься утворенням дрібних бульбашок. Процес бродіння повинен тривати не менше 7 годин. За цей час напій насититься вуглекислотою.

Потім наше "шампанське" зливаємо в пластикову пляшку, щільно закриваємо і ставимо у холодильник на 5-6 годин.

За смаком напій нагадує "шампанське", в ньому є невелика кількість алкоголю, але найголовніше, це наявність вітамінів. Вітамінне "шампанське" з листя чорної смородини прекрасно вгамовує спрагу і його можна готувати упродовж усього літа.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень