100 штук за 20 хв: нереально смачні пиріжки-малятка з купою начинки (РЕЦЕПТ)

Потрібна пельменниця і трохи натхнення

Маленькі акуратні пиріжки-малятка виглядають дуже апетитно. В них багато начинки і зовсім мало тіста Такі пиріжки можна їсти і з супом, і з чаєм, та й гостям на стіл подати не соромно.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 400 г
  • яйця – 2 шт.
  • кефір – 250 мл
  • сметана – 1 ст.л.
  • цукор, сіль – по 1 ч.л.
  • олія – 3 ст.л.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • кунжут – для посипання

Ідеальною начинкою для таких пиріжків буде тушкована капуста, м’ясо, лівер або відварна картопля з грибами.

Ці начинки смачні, та мало кого можна ними здивувати. Тож цього разу ми обрали ковбасно-сирну начинку

Для начинки:

  • ковбаса або шинка – 100 г
  • твердий сир – 50 г
  • свіжа зелень
  • часник – 1 зубчик

 Приготування:

Спершу готуємо тісто. Змішуємо всі рідкі інгредієнти з сіллю, цукром і розпушувачем. Порціями додаємо просіяне борошно й замішуємо м’яке, еластичне тісто. Поміщаємо його в миску, накриваємо рушником і даємо «настоятися» близько 20 хв.

Тим часом беремося за начинку: ковбасу і сир натираємо на тертці, додаємо зелень і часник.

А тепер найцікавіше – формуємо наші пиріжки-малятка.

Для цього треба звичайна пельменниця. Тісто ділимо на 4 частини, кожну розкачуємо у пласт товщиною 2-2,5 мм. Пельменницю рясно посипаємо борошном і накриваємо пластом тіста, викладаємо начинку, а зверху прикриваємо наступним пластом тіста й розкачуємо качалкою.

Дістаємо пиріжки і перекладаємо на деко. Його попередньо потрібно змастити олією.

Зверху смаколики мажемо збитим яйцем і присипаємо кунжутом. Випікаємо у духовці, розігрітій до 180 градусів, 20-25 хв.

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook