10 геніальних способів використання апельсинової шкірки

Користуйтесь, поки сезон

Про те, як можна застосовувати шкірку апельсина у побуті, на своїй сторінці в Instagram розповіла нутриціолог victoria_slimness.

Вона запевняє, що у шкірці набагато більше корисних речовин, аніж у м'якоті апельсина. До прикладу, вітаміну С більше саме у цедрі.

Щоб використати шкірку, її спершу треба промити (за допомогою окропу й соди), а тоді висушити. Це можна зробити на батареї, на підвіконні чи у духовці – за мінімальної температури.

 

Як використовувати апельсинову цедру:

  • Як доповнення до чаю – це красиво, смачно і корисно.
  • У випічці та інших десертах – для дивовижного аромату й набагато цікавішого смаку.
  • Для пікантності салатів і соусів
  • Як спецію до різноманітних страв із м'яса, овочів й бобів, а ще апельсинову шкірку можна додавати у кашу.
  • З цедри можна зробити маску для обличчя.
  • Можна застосувати пасту з апельсинового порошку та води як маску для шкіри голови. Ефект – приголомшливий!
  • А можна використати цедру як скраб для тіла.
  • А ще можна додати у ванну проціджений розчин з кип'ячених апельсинових шкірок.
  • Також можна зробити ароматичні мішечки і покласти їх у шафи й комоди, аби ваші речі та взуття завжди гарно пахли
  • Шкірки апельсина можна залити столовим оцтом – за тиждень вийде відмінний домашній засіб для чищення вікон, підлоги, дверей і душової кабіни.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook