Жива огорожа: які рослини можна висаджувати у себе на ділянці? (ВІДЕО)

Різновиди живоплоту - що обрати

Рослини, які використовуються для створення огорожі, поділяються на різні типи. Точніше, на типи посадок – загалом їх 4

Листопадні

До листопадного типу посадок належить ялина (канадська, звичайна, колюча, сиза конічна), а також барбарис, глід, обліпиха, шипшина і магонія (це теж барбарисові). Все це – колючі рослини, тож вони виконують ще й захисні функції.

Вічнозелені

Тип вічнозелених огорож виконує в основному декоративну функцію. За красою та якістю вони відрізняються кольором і формою листя. У них буває різне забарвлення хвої.

Квітучі

Квітучий тип рослин для огорожі зрозумілий і простий – такі посадки гарно цвітуть навесні. Наприклад: аронія чорноплідна, барбариси, глоди, вишні, акації, калина, кизильник, бузок, спірея, чебушник тощо.

В’юнкі

В’юнкі рослини теж можуть виконувати функцію огорожі. До них відносять ліани, плющ і виноградну лозу.

Плющ, наприклад - це вічнозелена ліана, але вона підходить лише для районів з помірним м'яким кліматом. При створенні живоплоту з плюща варто пам'ятати, що він не любить пекучого сонця і не переносить занадто сухого повітря. Ця рослина віддає перевагу прохолоді і вологому грунту.

 

При створенні живоплоту з цих ліан врахуйте, що їм для нормального розвитку обов'язково треба буде якісна опора. Це може бути основа з сітки, металевий або дерев'яний каркас. Головне, щоб рослини мали тверду опору, тоді вони будуть швидко рости.

До речі, якщо ви висаджуєте рослини вздовж паркану, потрібно звернути увагу на їхнє ставлення до освітленості. Для тінистих місць краще підійдуть жимолость, плющ, а для сонячних південних - кампсис, виноград або хміль

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень