Рослини, які оздоровлять ґрунт і позбавлять від бур'янів та шкідників (ПЕРЕЛІК)

Обов’язково посійте ці рослини у вересні, особливо на ділянках, де була картопля

Багатьох городників турбує питання, які сидерати є найкращими після картоплі. Щоб у ґрунті не залишилось хвороб, шкідників та бур'янів, бажано площу після бульби дійсно зайняти сидератами.

Ми підібрали ті, що можна висіяти у вересні

Гірчиця

Щоб відлякати нематоду, підійде саме такий сидерат. Гірчиця завдяки своїм кореневим виділенням ефективно справляється з нематодою та знезаражує ґрунт.

Краще всього її висівати до кінця серпня чи принаймні на початку вересня. Пізніше – через прохолодну погоду – вона вже не встигне наростити зелену масу і матиме не настільки помітний вплив на мікрофлору ґрунту.

 

Злакові, бобові, конюшина

Чудово підійдуть злакові, наприклад, озиме жито. У цю пору можна також посіяти озимий ріпак, білу конюшину, вику (горошок).

Але найбільшої уваги заслуговує овес. До настання заморозків він встигає дати масу до 50 см, яку закладають у ґрунт, щоб заповнити її органікою.

Озимий ріпак теж знезаражуватиме ґрунт не гірше за гірчицю. Єдиний мінус у тому, що навесні, як і вика, ріпак проростатиме, тому з ним доведеться боротися, як із бур'янами.

Головне правило посіву всіх сидератів – густий посів. Норму посіву збільшуйте до 2 разів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень