Як врятувати помідори після дощу: 6 робочих способів

Чим можна обприскати рослину, щоб таки зібрати урожай

Досвідчені дачники знають багато способів, як захистити врожай від шкідників і небезпечних хвороб. Хтось використовує для цього настоянку з лушпиння цибулі, а хтось – добрива на основі бананової шкірки...

Пам’ятайте, що найнебезпечніші ваші недруги зараз – холод і поява фітофтори (захворювання садових культур, причиною якого часто стають грибкові мікроорганізми, спори яких за сприятливих умов швидко розносяться по ділянці).

Щоб зберегти овочі, можна спробувати різні обприскування

  1. Сольові обприскування

Для приготування такого розчину необхідно в 10 л води розчинити 1 склянку кухонної солі. За допомогою такого обприскування на листках утворюватиметься захисна плівка, яка перешкоджатиме потраплянню інфекції.

  1. Часникові обприскування

На 10 л води беремо 1-1,5 склянки подрібнених зубків часнику та різної зелені. Часник у воді настоюємо цілий день, потім проціджуємо і додаємо 1,5-2 г марганцівки.

Щоб спори грибка загинули, часникові обприскування слід проводити раз на 12-15 днів.

  1. Обприскування на основі молока та йоду

У 10 л води необхідно розчинити 1 л нежирного молока та 20 крапель йоду. Річ у тім, що йод добре впливає на листя та прискорює дозрівання плодів

  1. Обприскування на основі попелу

Цю процедуру проводять тричі на сезон. На 10 л води потрібно пів відра попелу. Настоюємо 3 дні, періодично перемішуючи. Доливаємо води до об'єму 30 л і додаємо 30-35 г господарського мила. Проціджуємо та обприскуємо кущі томатів.

  1. Кефірні обприскування

Таку процедуру бажано повторювати щотижня. У 10 л води розводимо 1 л кислого молока, яке протягом 2 діб повинне перебродити. Ретельно перемішуємо, а потім розпорошуємо.

  1. Обприскування настоєм гриба-трутовика

Для приготування розчину знадобиться 1 л води та 100 г гриба-трутовика. Підсушені гриби пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо ножем. Заварюємо в окропі, чекаємо, поки розчин охолоне. Після охолодження настій проціджуємо. Обробляти ним кущі томатів рекомендується раз на 10 днів – вранці, у тиху безвітряну погоду.

Джерело: theLime

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень