Жахи пологового будинку Рівного прокоментував головний лікар закладу

Про жахи міського пологового будинку розповіла у соцмережі Фейсбук журналістка телеканалу РТБ Валентина Ілліна

Валентина Ілліна народжувала у міському пологовому будинку Рівного третю дитину.

Жінка поскаржилася, що у пологовому будинку є кращі палати. Вони - платні і їх потрібно бронювати заздалегідь. А ось решта палат закладу – з радянською фарбою на стінах, подертим лінолеумом, давно не біленими стінами, вирваними розетками. А в туалеті -  цвіль на кахельній плитці, кришки унітазів скотчем приліплені, і нема у пологовому будинку ні душової нормальної, ні біде. Детальніше про це - у публікації Жахи міського пологового будинку Рівного - від рівненської журналістки

Головний лікар міського пологового будинку Рівного Сергій Сулімовський торік у жовтні Радіо Трек розповідав, що

до кінця 2016 року у закладі, принаймні у двох відділеннях зроблять капітальний ремонт. В тому числі й відремонтують туалети.

Про ці туалети ми писали у публікації Шокуючі туалети виявили у медзакладі Рівного

Тоді депутати міськради Рівного, які приїжджали у пологовий будинок на День депутата, пообіцяли надати на це кошти. Втім, так це і не зробили.

Говорить Сергій Сулімовський:

Це був депутатський день. Прийшли депутати. Всі красиво подивилися. Сказали: «Так неможливо працювати. І наші жінки заслуговують набагато кращого». І всі погодилися. І мені сказали зробити проектно-кошторисну документацію. Так ось, проектно-кошторисна документація вже більш, як півроку лежить у  міськраді, в міському управлінні  і ніхто на це грошей не дає. Сума, потрібна на ремонт, понад 1 мільйон гривень. 

Що стосується кращих палат пологового будинку, то Сергій Сулімовський запевняє, що гроші за перебування у них не беруть:

Кращі палати лікарі роблять майже за свої кошти і з благодійних внесків на заклад я забираю по тисячі гривень, по дві на це. В кращому випадку, я купив їм лінолеум, а все решту люди вклали свої гроші практично.

 

Пацєінтки не платять за палати. А роблять благодійні внески ті люди, які поступають з районів. У нас немає такого поняття, як платні палати. Є кращі і є гірші палати. Люди самі собі обирають. Якщо є місця там, де кращі палати, людина лягає там. Якщо людина з Рівного, то ми не просимо ніякі внески платити.

На що витрачають благодійні внески, які роблять пацієнтки з інших районів, Сергій Сулімовський пояснює так:

Ці благодійні внески йдуть і на ремонти. Тільки їх не так багато, як ви собі думаєте. Вони йдуть на ліки, на ремонти, на канцелярію. Ось зараз у мене стоїть питання ургентної (невідкладної) допомоги. У мене є 20 тисяч гривень на рік на надання ургентної допомоги. Ви вважаєте, що це багато? Це дрібниця, копійки. Це 5 пачок транексаму, які ми використовуємо за 1 місяць.

Щодо вимагання анестезіологом закладу з журналістки хабара у 100 доларів за операцію, то Сергій Сулімовський цей випадок коментує так:

Якщо анестезіолог взяв з неї гроші, вимагав, – це кримінальна справа. Хай жінка напише заяву – будемо розбиратися. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень