Земля потрапить забудовникам? У Рівному реорганізують заклади позашкільної освіти

Це питання вже майже рік перебуває у розробці депутатів облради

Реорганізувати низку закладів позашкільного виховання вчергове спробують депутати Рівненської облради. Йдеться про Центри науково-технічної творчості, національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді та Станцію юних натуралістів.

Вже майже рік ці заклади перебувають у процесі оптимізації, проте попри рекомендації Міносвіти їх планують об’єднати в один.

Про це ми писали тут:

МОН – проти, а чиновники у Рівному хочуть реформ: Ідея з об'єднанням позашкілля набирає обертів

 

Центрів позашкілля стане менше: депутати облради прийняли скандальне рішення (ФОТО)

 

«Диверсійні групи зі знищення освіти та культури працюють на Рівненщині»: Люди б’ють тривогу (ФОТО)

Проти цього – працівники. До редакції Радіо Трек надійшло звернення від колективу, люди побоюються, що заклади позашкілля просто можуть знищити.

Які ризики для закладів:

  • Останні роки на них вже зменшили фінансування, через це проведення обласних та всеукраїнських змагань неможливе. Цю інформацію Радіо Трек підтвердили у Рівненській облраді у відповіді на інформаційний запит. 
  • Разом з тим педагоги зауважують, що зведення трьох закладів в один зменшить кількість вихованців, яким буде не зручно добиратися на околицю міста.
  • В одному центрі, який матиме назву «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» і буде розташований на вулиці Чорновола, 79-Б усі учні та працівники будуть тіснитися у 6 класах.
  • Ба більше, містом ходять чутки, що земельні ділянки, які зараз закріплені за центрами позашкілля, можуть потрапити у руки забудовників. Хоча у відповіді на наш запит у Рівненській облраді запевняли, що земля залишиться за закладами.

Питання реорганізації депутати облради розглядатимуть на засіданні сесії, яка розпочнеться об 11 годині.

У проєкті рішення є таке формулювання:

  1. Скасувати рішення Рівненської обласної ради від 17.03.2023 №657 «Про реорганізацію деяких комунальних закладів спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Рівненської області у сфері позашкільної освіти і утворення комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» Рівненської обласної ради» (зі змінами, внесеними рішенням обласної ради від 22.12.2023 №819).
  2. Визнати рішення обласної ради від 17.03.2023 №657, від 23.06.2023 №705, від 22.12.2023 №819 такими, що втратили чинність.
  3. Утворити комунальний заклад «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» Рівненської обласної ради з місцезнаходженням: вулиця В’ячеслава Чорновола, 79-Б, м. Рівне, Рівненська область.
  4. Затвердити Статут комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» Рівненської обласної ради, що додається.
  5. Доручити голові Рівненської обласної ради в установленому порядку призначити директора комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» Рівненської обласної ради.
  6. Директору комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» Рівненської обласної ради здійснити дії, передбачені законодавством, необхідні для державної реєстрації комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» Рівненської обласної ради, а також для забезпечення діяльності вказаного закладу освіти, та проінформувати обласну раду.
  7. Реорганізувати комунальний заклад «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради
    (код ЄДРПОУ 13990872), місцезнаходження: вулиця Степана Бандери, 39-а, місто Рівне шляхом приєднання до комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» Рівненської обласної ради.
  8. Реорганізувати комунальний заклад «Рівненський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді» Рівненської обласної ради (код ЄДРПОУ 21083220), місцезнаходження: вулиця В’ячеслава Чорновола, 74, місто Рівне шляхом приєднання до комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» Рівненської обласної ради.
  9. Реорганізувати комунальний заклад «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради (код ЄДРПОУ 13970020), місцезнаходження: вулиця В’ячеслава Чорновола, 79-Б, м. Рівне шляхом приєднання до комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» Рівненської обласної ради.

ОНОВЛЕНО

Обласні обранці одноголосно підтримали питання реорганізації закладів позашкільної освіти. Загалом сесія Рівненської облради пройшла без бурхливих обговорень. Усі 49 обранців одноголосно голосували за всі питання крім одного.

Рішення не ухвалили щодо питання припинення права користування та продаж земельної ділянки, що розташована в Корці.

Засідання тривало пів години. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень