Розпещена дитина: як таку не виховати

Прості поради психолога для батьків

1. Поставити правильні пріоритети.

Навчити дитину віддавати перевагу не матеріальним цінностям, а моральним та емоційним аспектам життя. Певна частка колективізму та співчуття має бути закладена вже з самого дитинства.

Необхідно навчити дитину цінувати те, що вона має, і бачити те, чого в неї немає, як щось непріоритетне для щастя. Важливо навчити дитину самоконтролю і здатності відмовляти собі в чомусь, щоб зрозуміти, що задоволення і щастя — не обов'язково пов'язані з наявністю матеріального достатку.

2. Навчити дитину бути вдячною за те, що в неї є.

Це допоможе їй зрозуміти, що все, що вона отримує, — результат не тільки її власних зусиль, а й внеску інших людей.

Необхідно відзначати досягнення дитини та хороші вчинки, визнавати, що всі труди її не залишаються непоміченими. У такий спосіб у дитини формується розуміння суспільних норм і цінностей, а також почуття задоволеності та поміркованості щодо отримання нових речей або нагород.

3. Встановити межі та навчити дитину справлятися з відмовами.

Важливо пояснювати, чому дитині не можна отримати те, що вона просить, або чому вона має сама щось зробити, щоб це отримати. Таким чином, дитина усвідомлює необхідність взаємодії з навколишнім світом і розуміє, що і для досягнення власних цілей доведеться працювати.

4. Виховувати в дитини відповідальність.

Вчити її розуміти, що кожне її рішення і дія впливає на інших людей і навколишнє середовище.

Також необхідно навчити її раціонального поводження з ресурсами, як матеріальними, так і часовими. Дитина має сама оцінювати ці ресурси й ухвалювати усвідомлені рішення щодо їх використання.

Джерело: ukr.media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень