За «зайві» квадратні метри треба заплатити до кінця літа

Податок складає 1,5% від мінімальної заробітної плати

Українці повинні сплатити податки за свої помешкання до кінця літа 2023 року. Йдеться про податки за квартири та будинки.

Виплати на користь держави доведеться сплатити власникам квартир площею, що перевищує 60 «квадратів», та власникам будинків площею понад 120 «квадратів».

Податкова служба до 1 липня має розіслати відповідні квитанції. Після отримання платіжок від податкової потрібно протягом 60 днів сплатити податок.

Сума податку наразі становить 1,5% від мінімальної заробітної плати, тобто 97,5 грн. Таким чином, помножте «зайві» квадратні метри на 97,5 і отримаєте суму, яку необхідно сплатити.

Зауважимо, що платити треба за рік, що минув. Якщо цього не зробити вчасно, тобто до кінця літа 2023, то загрожує штраф.

А якщо платіжка не прийшла, необхідно самостійно звернутися до податкової, бо збої у системі не звільняють ані від сплати податку, ні від санкцій за прострочення.

Джерело: Знай UA

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень