Для простих українців на час війни хочуть відтермінувати деякі податки

Уже відомо, хто зможе зекономити у цей непростий час, заплативши пізніше

Українцям збираються відтермінувати податок на житлову нерухомість, розташовану на територіях бойових дій. Після закінчення війни їм все одно доведеться заплатити за «зайві» квадратні метри, однак до того часу вони зможуть розраховувати на офіційну відстрочку.

Про подробиці нового законопроєкту, в якому нардепи пропонують дозволити власникам житла, які мають так звані «зайві квадратні метри», не сплачувати податки на нерухомість за весь минулий рік, а також за поточний рік і до кінця війни розповів на своїй сторінці у фейсбук нардеп Ярослав Желєзняк.

Це рішення вже підтримав профільний комітет Ради. Тепер за документ має проголосувати ВР.

Нюанси

Податок планують зняти лише на нерухомість, яка знаходиться в зоні бойових дій.

Обліковуватиметься період з 1 березня до 31 грудня 2022 року.

Нагадаємо, що в Україні з 1 січня поточного року оподатковуються квартири площею понад 60 кв.м, будинки понад 120 кв.м, а також квартира й будинок загальною площею понад 180 кв.м.

Цьогоріч податок нараховується за звітний 2021 рік і ставка податку розраховується, виходячи з мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня минулого року (тобто податок вираховуватимуть із 6 000 грн).

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень