Їжу часів Кобзаря приготують у Рівному
Шевченківські дні будуть не лише пізнавальними, а й смачними
Скуштувати страви, описані у творах Тараса Шевченка, зможуть у березні рівняни. В одному з ресторанів міста 9 березня проведуть дегустацію в рамках проєкту «Гастроспадщина Рівненщини».
- «Гастроспадщину Шевченка» буде представлено у кількох закладах області - 9 березня у меню буде включено сет на основі досліджень харчування Шевченка, його улюблених страв, які описуються в його творах та щоденникових записах.
А гастро-гала-вечір відбудеться в одному із закладів Рівного - ресторації «БарМаки», де реалізується колаборація усіх аспектів, що стосується постаті Кобзаря - дегустація їжі, поезія, народна та образотворча творчість, - повідомила голова Рівненської обласної організації НСПУ Ірина Баковецька.
Це лише один із заходів, запланованих до Шевченківських днів, повідомили в Рівненській обласній адміністрації.
Розпочнеться все 3 числа в Корці естафетою «Дорогами поета».
Нагадаємо, вона проходить місцями, де в 1846 році побував Тарас Шевченко – колишніх Радивилівському, Дубенському, Здолбунівському, Острозькому, Гощанському та Корецькому районах.
Після цього у Рівному проведуть обласний конкурс читців-аматорів та мистецький вечір із читаннями Кобзаря.
А вже 10 березня, на завершення Шевченківських днів, у Рівному нагородять переможців обласного туру Всеукраїнського учнівського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої».
Радіо Трек: НОВИНИ