У Рівному згадують Шевченка

Із нагоди 202-ї річниці народження Великого Кобзаря, 5 березня, у Рівненському міському палаці культури проведуть обласний конкурс читців-аматорів «Кобзарева струна не вмирає».

9 березня у Рівному, на майдані Незалежності, об 11 годині відбудеться покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. Потому пройде поетичний марафон «І мене в сім’ї великій, в сім’ї вольній новій…».

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Також в цей день о 12 годині в облмуздрамтеатрі пройдуть урочистості. Для присутніх презентують літературно-музичну композицію. А о 18 годині на майдані Незалежності обласна спілка письменників проведе мистецьку акцію «Тарасова свіча».

10 березня в парку імені Тараса Шевченка учнівська молодь декламуватиме поезію Пророка нації іноземними мовами.

Цього ж дня в обласній універсальній науковій бібліотеці об 11 годині відбудеться нагородження переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої…». А також там проведуть пізнавальні квести «Свята Волинь у творах Тараса Шевченка» та «Про що розповідають картини Шевченка».

Крім того, протягом березня в обласній книгозбірні експонуватимуть виставку-інсталяцію «Вічне і живе Шевченкове слово» та книжкову виставку «Лауреати національної премії імені Тараса Шевченка 2010-2016 років».

12 березня в обласному театрі ляльок об 11 годині покажуть театральну фантазію за поезією Тараса Шевченка «Думи мої, думи…». Потому усі охочі зможуть прочитати вірші Великого Кобзаря. Також в театрі представлять творчі роботи вихованців міського центру творчості учнівської молоді.

Виставка «Волинські шляхи Т.Г.Шевченка» експонуватиметься в обласному краєзнавчому музеї. А ще там запланували виїзні екскурсії для школярів.

В обласній філармонії проведуть концертні програми «Шевченко і музика», «Вічний як народ», «Я маю те, що в серці не вмирає».

Заходи з вшанування Кобзаря проходитимуть також у всіх районах та містах області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень