Є ще одна версія загибелі військових: подробиці експерименту на полігоні у Любомирці

Експеримент тривав шість годин

Військова прокуратура розглядає три версії вибуху міномета «Молот», внаслідок якого загинули троє військовослужбовців, а дев’ятеро дістали поранення. 

Про це журналістам повідомив військовий прокурор Рівненського гарнізону Юрій Табака після експерименту, який тривав шість годин на полігоні у Любомирці у середу, 11 липня.

На території полігону перебували тільки слідчі, експерти науково-дослідного Інститу судових експертиз та спеціалісти Міністерства оборони.

Під час експерименту слідчі провели два підриви — з одним снарядом та з двома. Після чого експерти зібрали всі осколки та повезли на експертизу для порівняння з тими, що були зібрані слідчими 6 липня.

Результати експерименту коментує Юрій Табака:

У слідства з’явилась третя версія. Нагадаю, перша версія — це людський фактор — подвійне зарядження міномету, друга — неналежний стан міномету «Молот», і третя версія сьогодні з'явилась — це неналежний стан міни, яка заряджалась у  міномет. Зараз призначена слідством комплексна військова балістична, вибухотехнічна та хімічна експертизи. У подальшому експерти надаватимуть нам відповіді на усі запитання.

Усі дослідження проводитимуть фахівці науково-дослідного Інститу судових експертиз, що у Києві.

Нагадаємо, у п’ятницю, 6 липня, о 5:55  під час військових навчань на Рівненському полігоні стався вибух міномета. Від вибуху загинули троє військовослужбовців 15 окремого гірсько-піхотного батальйону. Дев'ятеро бійців дістали поранення. Троє з поранених досі у важкому стані.

Президент Петро Порошенко на час слідства заборонив використовувати міномети «Молот» на навчаннях до завершення розслідування.

Фото - Радіо Трек

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень