Війна за місце на ринку в Рівному триває: продавці пікетують, власники блокують кіоски (ФОТО)

Кажуть, що мають на це право

Підприємці на ринку  «Моріон» знову пікетували. Цього разу кілька десятків людей прийшли до приміщення прокуратури області вимагати розслідування кримінальних проваджень, які відкрили в поліцейські їхніми за заявами.

Заяви ті подавали до поліції на адміністрацію ринку, яка на їхню думку хоче прогнати продавців. Оскільки розслідування поліцейських триває надто довго, прийшли під стіни прокуратури, розповідає підприємець Андрій Полюхович:

Усі важелі впливу вже у нас майже вичерпані. Зверталися всюди: і до правоохоронних органів, і дорогу перекривали і в міськраду ходили – все марно. Кримінальних справ уже близько 10 в поліції лежить, і щодо посадовців, і щодо виконавців МПП «Моріон».

Крім того ми подали в суд на них, що вони не правомірно хочуть забрати в нас майно, а вони подали на нас. Нині до наших кіосків блокують доступ, але доки судовий процес не завершився – вони не мають права чіпати наше майно.

На самому ринку ситуація продовжує загострюватися – адміністрація завезла туди бетонні блоки, якими загородила низку торгових точок. Один із підприємців нижче розповідає журналістам про блоки: 

Сьогодні вхід на ринок зачинений – торговці кажуть, що туди не має бути доступу лише у перший понеділок місяця.

Натомість сьогодні вже середина січня. Як доказ, показують відповідні папери.

За брамою кипить робота. В глибині зачиненого від людей ринку працівники обпилюють від гілок вербу.

Власники кіосків вказують на зруйноване внаслідок неохайної роботи накриття над кіосками і впевнені, що обпиляні стовбури до початку робочого дня у вівторок о 8-ій ранку ніхто не прибере.

Позицію адміністрації ринку пояснює представник «Моріону» юрист Мирослав Савонюк: 

Значить нас є у нас розпорядження, що кожен понеділок місяця в нас вихідний - санітарний день. Сьогодні здійснюються різка згідно до розпорядження міської ради санітарна різка аварійного дерева – верби.

Щоправда, кілька разів коли наш транспорту заїжджав, для того щоб привести матеріали, вивести металобрухт тощо, ті ж самі люди які до вас звертаються, що ми нічого не робимо, абсолютно блокують транспорт.

Ми зверталися правоохоронні органи, що працівників наших не допускають. Річ навіть не в цьому, а в тому, що вони не платять нам вже кілька місяців поспіль за оренду. Згідно рішення Рівненської міської ради вони нині платять 399 гривень за м.кв. 2/3 вже заключили з нами контракт, а ще чоловік 30-50 відмовляються це зробити.

Ми блокуємо їхню роботу, адже вони не мають права здійснювати господарську діяльність тоді.

Попри пояснення юриста, підприємці-пікетувальники продовжують запевняти громадськість, що власники фірми «Моріон» поводяться з ними грубо і хочуть вигнати з території ринку.  За їхніми словами, співвласник «Моріону» Ігор Свистун змушує їх після розриву контракту припиняти торгівлю та  віддавати кіоски у власність підприємства.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень