«Не робіть з нас жебраків»: підприємства Рівненщини пікетували «Укрзалізницю» (ВІДЕО)

Адже немає вагонів

Представники кількох аграрних підприємств Рівненщини пікетували управління Укрзалізниці у Рівному. Фірми не мають змоги вивезти добрива з переповнених складів через мізерну кількість вагонів.

Роботу заводів довелося зупинили, а людям - урізати заробітну плату, адже підприємство вже втратило приблизно 40% прибутку через застій продукції. Детальніше розповідає директор групи компаній «Укртехнофос» Юрій Супрунюк:

Перебої з вагонами призводять до того, що ми як виробництво зупинені та простоюєм. Збитки зараз вимірюються мільйонами гривень. Я думаю, що на 35-40% прибутки компанії зменшились, ніж тоді, коли ми працювали ритмічно. 

Пікетувати прийшли працівники підприємства "Укртехнофос", "АгродарРівне", "Мінераліс", які розташовані в Городку та Новій Любомирці

Люди вимагали від  керівництва «Укрзалізниці» на Рівненщині дати їм вагони, адже для того, аби запустити товарообіг на належному рівні, потрібно принаймні триста одиниць.

Згодом до пікетувальників вийшли представники управління. Супрунюк запропонував будь-чим допомогти залізничникам, аби ті вирішили проблему. 

Свої вагони купувати підприємства не хочуть, адже для них це дорого. Чекають ініціативи від держави, зокрема "Укрзалізниці".

Про неї відгукуються як про монополіста в сфері залізничних перевезень. Пікетувальники запитують, чому на полицях магазинів російські добрива, якщо склади переповнені українським товаром?

В.о. першого заступника керівника дирекції управління Олександр Тарасюк пояснив, що для вантажних перевезень на всі підприємства Рівненщини є близько 50 вантажних вагонів, хоча потрібно 700-800.

Зараз, якщо у нас просять, до прикладу, 20 вагонів, то даємо 2-3. Якщо 40, то іноді можемо виділити лише 1. Іншого виходу зараз немає, адже якщо «закрити» потреби одного виробника, то ми втратимо усіх інших.

 

Є інформація, що мають закупити десь близько чотирьох тисяч вагонів, але в нас основну кількість забирає металургія та вугільна промисловість.

Ми, думаю, рішення спільне приймемо. Лист в Київ відповідний напишемо. Гадаю, що питання буде вирішене. Не гарантую, що на 100%, адже зараз є проблеми з руховим складом залізниці.

Аграрії ж бідкаються, що часу у них обмаль – вже через тиждень існування підприємства опиняться під загрозою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень