Варто готуватися до складних рішень: чинний військовий дав суворий прогноз про ситуацію на фронті

Для зміни ситуації потрібні артилерія, додаткові резерви військовослужбовців та контроль над повітряним простором

Заступник командира третьої окремої штурмової бригади, яка стала відомою в Україні під час останніх боїв за Авдіївку, Максим Жорін попередив, що майбутні бойові дії будуть складними, і нація повинна бути готова до можливих ситуативних відступів. Про це він розповів у коментарі NV, передає glavred.

За словами Жоріна, наразі немає жодного чарівного способу кардинально змінити ситуацію на фронті.

- Панацея полягає в тому, що ми повинні мобілізуватися всі, і готуватися, що це буде важка і складна історія, в якій нам доведеться зібратися, щоб перемогти, - попередив він.

Жорін погоджується з тим, що наявність бойової авіації допомогла б частково стримати Росію і не дозволяти їй контролювати повітряний простір. Це б зробило захист Авдіївки трохи легшим, але в цілому не змінило б ситуацію.

- Питання було б виключно в проміжку часу, який би ми за рахунок цього виграли, - пояснив військовий.

Для зміни ситуації на користь України необхідне не лише контроль над небом, але і артилерія, військовий персонал, бронетехніка — наразі цього не вистачає для виконання бойових завдань. Він наголошує на тому, що зараз потрібні додаткові резерви у вигляді військовослужбовців.

- Маючи людей, але не маючи території, ми можемо звільнити ті території. Маючи території, і не маючи людей, ми не зможемо захистити цю територію, - вказує Жорін.

Військовий зазначив, що після подій в Авдіївці можливі нові складні рішення, проте Збройні Сили України зараз активно працюють над тим, щоб нейтралізувати якомога більше російських військових.

- Ми повинні бути готові до таких не дуже приємних рішень, як з Авдіївкою, - сказав він.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень