В Україні прогнозують спалах холери. Частина регіонів вже у зоні ризику

Через проблеми з водою та її якістю

Спалах холери уже можливий у Маріуполі. Про це розповіла менеджер Всесвітньої організації охорони здоров'я з питань інцидентів в Україні доктор Доріт Ніцан. 

За її словами, попри те, що окупанти намагаються відновити водопостачання, мережа пошкоджена. А це означає, що питна вода змішується із витоками з каналізації.

 Це загрожує поширенням багатьох хвороб, особливо холери. Ми готуємось до цього, готуємо вакцини, співпрацюємо з неурядовими організаціями, які можуть їздити туди й підтримувати людей, - зазначила Ніцан.

Українські лікарі теж неодноразово наголошували, що під час війни є ризики виникнення дифтерії та холери. Голова Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики Федір Лапій заявив, що вже зафіксовані випадки дифтерії в Тернопільській області.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень