У школі Рівного є всі класи, крім десятого

І наступного року тут через це не буде випускного

Фото ОГО

Директор школи №1 Олена Серветник, яка тут працює 37 років, каже, що така ситуація у закладі склалася вперше. І пояснює, що причиною є те, що багато учнів після 9-го класу пішли навчатися в училища та технікуми.

Говорить Олена Серветник:

У нас був один 9-й клас і багато дітей виявило бажання вступати у технікуми, училища. І залишилося охочих повернутися до школи лише 11. Ну а при такій кількості, зрозуміло, хто ж буде клас фінансувати. Було недоцільно.

 

Ще, окрім того, діти, які виявили бажання вчитися далі у школі, проживають в інших мікрорайонах міста. І їм було зручно вчитися за місцем проживання і практично не було охочих йти до нас.

За словами Олени Серветник, кількість учнів торішнього 9-го класу почала скорочуватися відразу після початкової школи. Тоді з трьох 4-их класів п'ятикласників назбирали на два класи, бо багато учнів продовжило навчання у гімназії. Потім з двох 7-их класів залишився один 8-й, бо школярі порозходилися у заклади «Елітар», Рівненський обласний ліцей-інтернат. Відповідно, 9-й клас залишився один, з якого теж розійшлися.

До речі, через відсутність 10-го класу у школі вчителів, каже директор, не скорочували. І середнє тижневе навантаження у кожного з них – 18 годин, і лише у пенсіонерів трішки менше. А середня наповнюваність класів тут - 29 учнів. До того ж, майже в усіх класах, крім восьмих – по три паралелі: А, Б, В.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень