У Рівному розпочалося полювання на зовнішню рекламу

Із тим, що у місті – засилля рекламного сміття, не погодиться мало хто

Як відомо, у Рівному запровадили трирічний мораторій на розміщення  візуальної реклами.

За цей час мають визначити, яка реклама у місті непотрібна взагалі, провести інвентаризацію раніше виданих дозволів на розміщення реклами та напрацювати новий механізм розміщення «візуалки».

Читайте також: У Рівному дозволили розмістити останню вуличну рекламу

Нині в управлінні архітектури беруться за інвентаризацію усіх виданих дозволів. Ці точки нанесуть на геоінформаційному порталі, який має запрацювати за 2 місяці, говорить заступник міського голови Віталій Герман:

Заступник міського голови Віталій Герман

- На базі містобудівного кадастру ми ведемо зараз облік зелених насаджень, будівель, споруд, закладів громадського призначення. І одним із елементів буде зовнішня реклама. Щоб кожен рівнянин міг зайти на геоінформаційний портал і подивитися білборд, його термін дії, для якого суб’єкта господарювання виданий дозвіл. Тому інвентаризацію чинних дозволів проводитимуть уже з нанесенням на геоінформаційний портал міста.

Там, де реклама розміщена незаконно – власника зобов’язуватимуть її прибрати. Цим займеться управління житлово-комунального господарства.

В іншому разі – штраф від 850 до 1 700 гривень.

Право складати адмінпротоколи за порушення правил благоустрою мають уповноважені особи міського управління ЖКГ та управління містобудування та архітектури, каже Віталій Герман. А рішення про застосування санкцій (як і обсяг штрафу) ухвалює постійно діюча адмінкомісія при виконкомі. Вона знаходиться за адресою вулиця Шевченка, 45.

До виявлення такої реклами просять долучитися громадськість, бо в управлінні ЖКГ є лише одна людина, відповідальна за рекламу. Саме тому міський голова ініціював передати ці повноваження управлінню містобудування та архітектури.

Віталій Герман - заступник міського голови, Наталія Радаєва - головний спеціаліст відділу благоустрою міського управління житлово-комунального господарства, Дмитро Котляров - урбаніст

До слова, торік до міського бюджету за розміщення реклами надійшло понад 2 млн гривень.

А згідно з офіційною статистикою дозволів, нині лише понад 600 рекламних об’єктів розміщені з дозволами.  

Це 129 сітілайтів, 104 фасади та 523 білборди.

Між тим, як сподівається урбаніст Дмитро Котляров, можливо, за ці три роки мораторію і рекламісти, і бізнес знайдуть та напрацюють нові напрямки реклами бізнесу.

Адже ефективність зовнішньої реклами – дуже умовна і недоведена.

Щодо світової практики, то ані в центрі Берліна, ні в центральній частині Рима чи Стокгольма білбордів ви не побачите взагалі.

До речі, Віталій Герман  взяв цю тезу «на озброєння», тож, ймовірно, і у центрі Рівного заборонять розміщення таких конструкцій.

Стеж за нашими новинами у  Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень