«Центр ліквідації вищої освіти в Україні», - ректор ВУЗу про вступну кампанію-2016

Зміни Міністерства освіти розкритикував ректор РДГУ

Нововведення розкритикували керівники вищих навчальних закладів під час засідання штабу з підбиття підсумків у Рівненській ОДА. Найбільше обурення викликали вже щорічні технічні збої, а також нестабільність правил прийому, зміни в які вносилися навіть після початку вступної кампанії. Ще одним недоліком виявилося адресність держзамовлення. Зважаючи на це, ректор РДГУ Руслан Постоловський каже, що робота комісій в закладах освіти марна:

- Нам цього року в останні дні змінили, що Міністерство освіти саме встановлює прохідний бал для університетів, зараховують і все. Я не знаю, навіщо ми взагалі сидимо. А то ця вступна кампанія  - постійно сидимо в університетах, але ж ми нічого не вирішуємо, навіщо сидіти? Хай зроблять в Міністерстві центр, куди будуть подавати усі документи, і хай пишуть який ВУЗ скільки. А на центрі хай напишуть «Центр ліквідації вищої освіти в Україні».

 

Серед іншого, цьогоріч університети отримали новий перелік галузей і спеціальностей. Як наслідок - основні спеціальності в закладах втратили попит, натоміть сформувалися нерентабельні групи, у яких навчається менше п’яти студентів. Через складну економічну ситуацію університети втрачають не лише студентів на державних місцях, а й на платній формі навчання. Тож серед основних пропозицій до Міносвіти, які озвучили ректори - продовжити вступ на платні форми навчання до 1 жовтня і дозволити вступати за контрактом не лише з результатами ЗНО, а й через співбесіди та іспити.

Зауважимо, що не все так погано у місцевих навчальних закладах. Так, майже вдвічі збільшили кількість державних місць для магістрів, на 21% для спеціалістів та на 3% для молодших спеціалістів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень