ТОП-5 найпопулярніших меблів часів СРСР, за якими стояли довжелезні черги (ФОТО)

А зараз їм місце – на смітнику

Люди у СРСР мали невеликий вибір продуктів, одягу і меблів. У всіх були типові квартири, штори, дивани і шафи. Ба більше, щоб придбати їх, треба було знайти додаткові шляхи. Адже меблі були під замовлення, часто через знайомих.

Шафа «Хельга»

Це — прообраз типових радянських шаф-стінок. Її виробляли в Німеччині в 50-60-х роках, а згодом і в СРСР за німецькою ліцензією. «Хельга» була універсальною шафою, в якій можна було зберігати посуд та одяг, і на той час вважалася досить містким предметом меблів.

Стіл-книжка, або «Аполлон»

Цей предмет меблів був найпопулярнішим у Радянському Союзі, і його досі можна знайти в багатьох квартирах. У розкладеному вигляді тумба функціонує як стіл, а в складеному — як шафа. Через те, як він складався і розкладався, його часто називали «книжкою», або «Аполлоном, який розправляє крила». Найбільше їхня перевага – компактність, адже у маленьких радянських квартирах великі меблі просто нікуди було ставити.

Трельяж із трьома дзеркалами 

Про нього мріяли майже всі модниці. Адже це був радянський аналог французького жіночого туалетного столика. Єдине, що в СРСР його ставили не лише у спальнях, а у вітальнях та передпокоях. Причому зберігали там усе, що завгодно: від ліків до шкільних зошитів та підручників.

Крісло-ліжко

Крісло-ліжко стало популярним у період хрущовок, адже квартири були малими, а такі меблі не займали багато місця та ще й виконували одразу дві функції.

Шафа-стінка

Шафа-стінка була на піку популярності у 1970-1980-х роках. Купити цей величезний предмет меблів було непросто. Люди записувалися в кількамісячні черги. Ще й при зарплаті в 100-120 рублів «стінка» коштувала понад 1000 рублів.

Джерело: lite.telegraf

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень