«Смакота» по-радянськи, головне – недорого: 5 страв з їдалень СРСР

Їх навряд чи захочеться їсти зараз

Радянський Союз вимагав від кухарів шкільних їдалень неабиякої фантазії, аби готувати страви з того, що є. Їм це вдавалось, але результати старань складно уявили у збалансованому меню сучасної людини, пише Телеграф.

Пропонуємо вам дізнатися, які страви були популярними у шкільних їдальнях або у дитсадках.

Манна каша з грудочками

Через свою низьку ціну ця каша була досить поширеною у СРСР. Особливо її полюбляли готувати у школах та дитсадках, адже готували її швидко і виходила величезна порція. Те що треба радянській людині – дешево і багато. Проте насправді ж у кухарів виходила щільна маса з огидними грудками. Подекуди до неї додавали подрібнені хлібні сухарики та варення.

Молочний суп

Чи не найбільше радянські діти не любили молочний суп. Це була солодка молочна гуща з розкислими макаронами. Але подекуди кухарі фантазували та додавали у цей суп овочі. Картопля та морква у молочному супі робили його ще бридкішим.

Какао з пінкою з їдальні

Напій мав складатися з двох основних інгредієнтів: какао-порошок і молоко. Але в їдальнях знали секрет, який псував це, на перший погляд, смачне поєднання. Під неприємною пінкою ховалася водяниста субстанція з незрозумілим смаком, а нижню третину склянки займала густа, піщана, неприємна на смак гидота. Пригорілий присмак настільки дисонував зі смаком какао, що лише найстійкіші діти були готові пити його.

Омлет

В приготуванні омлету працівники їдальні виявляли неабияку винахідливість і створювали добротно збиту великими міксерами масу з яєць і молока. На відміну від банальної яєчні, ця страва одразу насичувала навіть дорослу людину. Але цієї ситості вистачало на короткий час.

Котлети майже без мʼяса

Мʼясо було дефіцитним продуктом у СРСР, тому кухарі виявляли кмітливість та додавали до них чимало інших інгредієнтів. Секрет смаку котлет полягав у додаванні до фаршу чорного, якщо пощастить, а то й сірого хліба, який становив 20-30% усієї маси. Традиційним гарніром було картопляне пюре.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень