Дивні ласощі з СРСР: Зараз дітей таке їсти не змусиш, а тоді було насолодою (ФОТО)

Бо не було альтернативи

Палений цукор, сухий кисіль, аскорбінка та інші «десерти» радянських дітей сьогодні виглядають дико. За часів СРСР вибір фабричних десертів був мізерний, тож люди вигадували будь-які поєднання і страви, аби поласувати чимось солодким.

Зараз таке їсти ніхто не стане, адже радянські «десерти» можуть бути небезпечними для здоров’я, пише Телеграф.

Палений цукор

Це своєрідний саморобний льодяник — діти брали столову ложку, насипали цукор і тримали над вогнем газової плити. У цукор, що розтанув (а часто й пригорів), коли він трохи остигав, вставляли сірник. Це був «радянський чупа-чупс». Про шкоду перепаленого цукру для дитячого здоров’я тоді ніхто не думав.

Сухий кисіль

Також серед дітей був популярний сухий кисіль. Діти просто гризли суху солодку масу з фруктовим смаком. 

Кава у брикетах

Сьогодні можна вибирати з величезної кількості сортів та виробників напою, а в СРСР натуральна кава була розкішшю. Водночас на полицях магазинів були не лише дивні кавові напої із жолудів, а й кава та какао у брикетах. Це називалося «молочний концентрат» і коштувало 10 копійок. Він був порційним — треба було залити його окропом і напій готовий. Але діти гризли концентрат сухим, виходила своєрідна «цукерка».

Аскорбінка

Радянські діти знаходили ласощі навіть в аптеках. Там вони скуповували аскорбінку, вона була у порошку в маленьких конвертиках і мала кисло-солодкий смак. Діти купували її та їли просто як цукерку, ніхто не замислювався про необхідність дозування вітаміну С.

Хліб з цукром, печиво з олією та «йогурт»

Крім цих досить екзотичних солодощів були й прості, якими сьогодні не спокусиш дитину. Наприклад — шматок батона, посипаний цукром. Верх гурманства спочатку намазати хліб вершковим маслом, а зверху посипати цукром. Деякі змочували батон, щоби цукор не розсипався.

Ще одна радість радянських дітей – своєрідний аналог сьогоднішнього печива із начинкою. Однак дуже примітивний — печиво мастили маслом, зверху — друге печиво й ласощі готові.

Про йогурти у Союзі навіть не чули, але іноді готували його далеку подобу. У неповну банку сметани додавали ложку варення — ось тобі й «йогурт».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень