Тарифи на тепло у Рівному завищені на 15%. Їх перевірятиме СБУ

Лише торік рівняни переплатили підприємству «Рівнетеплоенерго» 89 мільйонів гривень

Такі результати дослідження оприлюднили сьогодні члени депутатської комісії Рівнеради з аудиту комунальних тарифів - громадський експерт Сергій Пінчук та правознавець Гліб Олійник. Впродовж двох місяців вони досліджували документи, надані теплопостачальним підприємством, і лише у офіційних даних знайшли, щонайменше, дві невідповідності. Перший аспект, як стверджують активісти, «Рівнетеплоенерго» завищує дані про об’єм поданого споживачам тепла. Це випливає з обсягів газу, які купує підприємство. Ще один аспект – розрахунок тарифу, у який «Рівнетеплоенерго» закладає і завищені показники теплової енергії, і завищену ціну на газ, тобто з ПДВ. Тож активісти вирахували реальний, на їхню думку, тариф на тепло у Рівному, говорить Гліб Олійник:

- Це буде 1 293 гривні, а не 1 457,09, тобто, різниця на кожній Г/ Гкал – 164 гривні. У Хмельницькому, наприклад, тариф на 15% менший. І якщо взяти наші розрахунки, ми, приблизно, виходимо га рівень Хмельницького, при тому, що у Хмельницького площі більша, протяжність трас більша.

Крім цього, керівництво «Рівнетеплоенерго» стверджує, що 80% складової тарифу – це ціна на газ. І тут є невідповідність, каже Сергій Пінчук, адже вони вийшли на 68%. На завищений, на думку експертів, тариф, значно не вплине навіть абсолютний облік тепла у будинках. Усі розрахунки та докази активісти надали в СБУ.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень