Рівному куплять нові тролейбуси: з обігрівом узимку і кондиціонерами влітку

Придбати їх запланували шість

Рівним нині курсують ось такі старі тролейбуси (фото "ОГО")

Рівненські тролейбуси – нині найстаріші в Україні. І, як розповів начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк, взимку пасажири нерідко скаржаться, що у мороз, снігопад  у тролейбусах міста холодно їздити, у них замерзає скло на вікнах, не відчиняються нормально двері. Єдиним громадським транспортом міста, який не мав таких проблем, був придбаний торік дуобус. Адже у ньому є аж чотири опалювальних прилади.

Втім, вже цього року місту куплять шість нових тролейбусів, у яких буде комфортно їздити як влітку, так і взимку. 22 серпня відбулося розкриття пропозицій, які подали постачальники «рогатих» на тендер, що проводить підприємство «Рівнеелектроавтотранс». У тендері бере участь п’ять пропозицій. 

Про переваги нових тролейбусів розповідає начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк:

Найперше, це вони низькопідлогові. Друге, вони зможуть обслуговувати людей з обмеженими фізичними можливостями. Третє, тролейбуси останніх років випуску мають пристойні можливості як щодо дотримання температурних режимів у зимовий період, так і в літній щодо кондиціювання. Зараз йде перевірка документації, поданої на конкурс. Вірю, що тендер визнають таким, що відбувся. І впродовж вересня мають бути заключені угоди. А до 1 грудня - поставлені ці 6 тролейбусів.

Віталій Миронюк каже, що нові тролейбуси не зроблять переворот або революцію у транспортній галузі, але має відбутись суттєве покращення.

Крім них, щоб оновити парк тролейбусів Рівного, хочуть придбати дев’ять тролейбусів, які були у використанні. Це  моделі ТR-14 «Шкоди», які, пояснює Віталій Миронюк, сучасніші за моделі 9-ТR, що досі курсують вулицями Рівного, і які вже не тільки Європа, а й Україна майже не використовує. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень