Рівненських будівельників вчили долучатись до тендерів Світового Банку

В Рівному пройшов семінар для понад півсотні представників будівельних компаній. Подія відбулася в рамках впровадження спільного проекту МОЗ України та Світового Банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей»

На виконання цього проекту Україні виділяють близько 20 мільйонів гривень. Зокрема частина коштів піде на здійснення закупівель малих будівельних та ремонтних робіт. Для визначення виконавця буде проведено тендер. Проте, організовуватися і тендер, і закупівля будуть за правилами Світового Банку. Саме для роз’яснення цих правил майбутнім учасникам тендерів і організували захід.

Загальні підходи в закупівлях в держави та Світового Банку схожі. Проте, є певні відмінності. Процеси закупівель, що здійснюються в Україні, відбуваються на основі закону, і, фактично, «затиснуті» в певні рамки. Керівні положення Світового Банку трохи більш лояльні. Про те, що відрізняє підходи, далі  експерт Світового банку з питань закупівель Ірина Шмельова:

Чим відрізняються? Тим, що в законі у нас чітко прописано, що треба робити і як треба робити. В керівних положеннях прописані загальні рамки, як потрібно робити. Але тут є більше можливості для, скажімо, маневру та прийняття рішень під час закупівель.

Участь у семінарі взяли не лише представники рівненських підприємств, а й гості з інших областей. Зокрема багато представників прибуло з Волині.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень