Рівне втратило німецькі гроші через перипетії навколо бренду міста?

Якби з брендом визначилися вчасно, тобто до кінця 2015 року, Рівне могло б отримати кошти німецького фонду на своє «перевтілення»

Про це у ФБ повідомила виконавчий директор ГО «Центр сприяння бізнесу», а торік – член команди проекту «Розвиток малого і середнього підприємництва міст Рівного та Любліна»  Тамара Давидюк.

 

Шанс бути в цій п' ятірці упущений, дякуючи конкурсу на альтернативний бренд!

Опубліковано Томою Давидюк 29 березень 2016 р.

Як повідомила Тамара Давидюк, п'ять українських міст: Вінниця, Житомир, Львів, Полтава та Чернівці увійшли до пілотного проекту з реалізації європейського підходу до розвитку населених пунктів, який впроваджуватиметься в Україні за підтримки Німеччини.

Днями сторони проекту підписали Меморандум про наміри співпраці. Українські міста "перевтілюватимуть" в дусі Лейпцигської Хартії "Міста Європи на шляху до сталого розвитку". В цій п‘ятірці могло б бути і наше місто, – переконана Тамара Давидюк

 

Наші експерти напряму працюють з німецьким фондом GIZ і багатьма іншими, що допомагали нам розробляти концепцію бренду, філософію. І вони нам обіцяли, що (вони знали, що такий проект буде) місто Рівне за умов прийняття концепції, буде включене в п‘ятірку цих міст. Тобто, якби ми в грудні-січні встигли, ми б там були ….

 

Між тим, згаданий Меморандум (його було підписано 22 березня) передбачає, що після спільної роботи над проектом п'ять українських міст стануть зручнішими для життя. Зокрема, німці попрацюють над розвитком комунально-складських зон міст, при цьому роблячи основний акцент на екології та чистому повітрі. Зокрема, йдеться про «зелені» зупинки, освітлення, створення велодоріжок тощо.

Крім того, проекти врахують особливості маломобільних груп населення. Водночас, про конкретні суми німці поки не кажуть, – повідомила Тамара Давидюк.

Втім, про серйозність намірів свідчать особи підписантів Меморандуму – це  Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та Федеральний міністр навколишнього середовища, захисту природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини Барбара Хендрікс.

За словами Геннадія Зубка

Українські міста зможуть безпосередньо залучати інвестиції з ЄС, налагоджувати горизонтальні партнерські зв’язки, а значить, це дозволить Україні швидше інтегруватися в Європейський Союз

Доки Чернівці та Львів на своїх порталах повідомляють про свої перспективи у зв‘язку з підписанням Меморандуму, місто Рівне, тим часом, визначається  чи то сперечається щодо бренду. Крапку у цій суперечці мають поставити депутати Рівнеради 31 березня.

Довідково:

За дорученням Федерального Уряду Німеччини GIZ підтримує процес перетворень в Україні з 1993 року. Наразі GIZ працює приблизно у 20 населених пунктах України за дорученням чотирьох німецьких міністерств, Європейського Союзу (ЄС) та Британського департаменту міжнародного розвитку (DFID).

Лейпцизька хартія сталого міського розвитку прийнята у м. Лейпциг 25 травня 2007 року та визначає принципи і стратегії політики міського розвитку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень