Проти Бабата і за Бабата. Як поділились сторони у справі щодо скандального депутата Рівнеради

У скандального депутата міськради Рівного Олександра Бабата є не тільки вороги, але й прихильники

Ім’я депутата Олександра Бабата сьогодні двічі згадували на сесії міськради Рівного. Сам він на сесію не прийшов.

Спочатку своє слово сказав Олексій Кривошеєв, який представляв Незалежну медіапрофспілку України. Журналіст закликав Володимира Хомка та комісію з депутатської діяльності та етики дати оцінку діям скандального політика.

Нагадаємо, Бабата звинувачують у тиску на журналістку телеканалу «Інтер» Інну Білецьку і на журналіста порталу «Четверта влада» Дмитра Бондара. Зокрема, журналістка «Інтер» виклала фрагмент переписки з депутатом на сторінці у Фейсбук:

 

Також Олексій Кривошеєв попросив Нацполіцію звернути увагу на вчинки депутата міської ради щодо журналістів.

Окрім цього,  ім’я Олександра Бабата замішане й у справі про загибель будівельника Андрія Артвінського. Зокрема, одним із власників будівельної компанії, в якій працював загиблий, є мати депутата - Людмила Бабат.

Про обставини смерті ми написали в матеріалі: Труп зниклого безвісти чоловіка знайшли в лісі на Рівненщині

Результатами цієї справи сьогодні поділилися поліцейські. У приміщенні Нацполіції Рівненщини пройшов брифінг за результатами розслідування  кримінальної справи смерті будівельника. Заступник голови Нацполіції Рівного Олександр Панасюк сказав, що поліція готова оголосити депутату про підозру: 

Поліція готова оголосити Олександру Бабату про підозру у вчинені тяжкого злочину. Разом з тим, міру запобіжного заходу для депутата міськради має визначити суд.

Детальніше читайте в матеріалі: Правоохоронці Рівного готові оголосити Олександру Бабату про підозру

У свою чергу, деякі рівняни стали на захист Бабата. Вони заявляють, що особисто знають чоловіка та просять в ЗМІ "не вішати на нього ярлики".

Їхній представник Юлія Кирильчук закликала журналістів «не вішати ярлики» на депутата, доки не доведена його остаточна вина. Жінка заявила, що Інна Білецька не показала повної переписки, яка може змінити загальну картину справи:

Ми прийшли сюди для того, щоб закликати перестати чинити тиск на Олександра Володимировича. Хай слідство саме вирішує ці питання. Я не згодна з висновками журналістів. 

Нейтральну позицію стосовно Олександра Бабата зайняв мер Рівного Володимир Хомко:

До Бабата я ніякого стосунку не маю. Я із задоволенням чекатиму рішення суду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень