«Безпомічні перед візочком»: мешканка Рівного розчарована роботою нової поліції

Жінка сама виконала роботу поліцейських і знайшла вкрадену у неї річ, але правоохоронці навіть у цьому випадку не змогли повернути вкрадене

Сталося це 15 листопада 2016 року. Рівнянка Крістіна Пашко прийшла у свій офіс, розташований у приміщенні торгового дому «Нива» (колишній «Керамбуд»), що на вулиці Драгоманова у Рівному. І у під’їзді будівлі з кодовим замком на вхідних дверях залишила дитячий візочок. Коли поверталася назад, виявила, що візочка нема. Про крадіжку повідомила телефоном у поліцію.

Приїхали патрульні. Я написала заяву. Заяву забрали. До 8.12 2016 ніхто не телефонував і нічого не повідомляв. Я займалася пошуками самостійно. Щодня переглядала інтернет-видання. І на сайті OLX знайшла оголошення про продаж саме мого візочка. Одразу повідомила поліцію. Приїхали патрульні. Я написала заяву, пояснення. Додала скріншот сайту з телефонами і вони забрали заяву й поїхали. А за півгодини я вже дізналася номер телефону безпосередньо продавця. Це виявився ломбард «Благо» на вулиці Соборній, 57 біля продуктового ринку.

Щоб впевнитися на 100%, що це їхній візочок, у ломбард виїхав чоловік Крістіни Пашко. Сюди ж він викликав патрульну поліцію.

Коли приїхали патрульні, вони разом із чоловіком звірили серійні номери на візочку і на інших деталях, які у нас залишилися. Номери збіглися. Тобто поліцейські впевнилися на 100%, що це саме наш візочок. Але ніяких документів, ніякого протоколу не було складено. І нам порадили звернутися на вулицю Пушкіна в головне управління поліції і вже там написати заяву, що ми знайшли наш візочок. Чоловік так зробив у той же день. Після цього 11 грудня я прийшла до нашого слідчого. Його прізвище Акопян. І написала пояснення. Розказала знову ситуацію. На це мені слідчий відповів, що візочка вже в ломбарді немає. Також слідчий повідомив, що подано запит у ломбард, щоб отримати паспортні дані особи, яка здала візочок.

З тих пір, каже Крістіна Пашко, більше ніякої інформації від поліції не отримувала. А слідчий, коли вона телефонувала, просто не брав більше слухавку.

Востаннє слідчий нам повідомив, що справою займається карний розшук і поки ніякої нової інформації немає. А ще також нам радили, що варто було самостійно викупити свій візочок у ломбарді, який ми самі знайшли. Його продавали за 5,5 тисячі гривень. Новий такий візочок коштує 30 тисяч 900 гривень. А в тому стані і комплектації, що був у нас вкрадений, коштує близько 20 тисяч.

Так приблизно виглядає візочок фірми Stokke, який був викрадений у Крістіни Пашко 

Також жінка з’ясувала, що її заява про крадіжку візочка від 15 листопада у поліції не була зареєстрована. Тобто, доки вона сама не знайшла у ломбарді візочок, кримінального провадження не було відкрито, і поліція нічого не робила, щоб знайти вкрадене. Крістіна Пашко припускає:

 Можливо, це й стало першою причиною того, чому не було зроблено нічого в той день, коли я  візочок знайшла. Бо фактично не було ніякої справи. А слідчого призначили лише 8 чи 9 грудня і кримінальне провадження відкрили 8 грудня. Я зразу написала заяву в управління поліції. Мовляв, як так може бути, що моя заява від 15 листопада не була зареєстрована. І поскаржилася у міську прокуратуру на бездіяльність поліції. Звідти надіслали відповідь, що вони направили лист у головне управління поліції, щоб було проведене службове розслідування, і радили звернутися до суду.

Крістіна Пашко каже, що їй дуже прикро, що вона замість поліції, маючи на руках маленьку дитину, сама знайшла вкрадений візочок. А поліція абсолютно нічого не зробила, щоб його повернути.  

Поліція мала б перевірити, чому ломбард бере на продаж речі без документів, і чому не знайдено особу, яка візочок здала на продаж, оскільки паспортні дані у своїх клієнтів ломбард точно бере. У мене склалося враження, що поліція співпрацює зі злочинцями. Адже вона не запобігла продажу краденої речі в ломбарді. 

Начальник відділу комунікації головного управління поліції у Рівненській області Галина Сернівка цю ситуацію прокоментувала так:

Ми зареєстрували це повідомлення рапортом. Керівник поліції доручив провести перевірку за цим фактом. Поки результатів перевірки немає. Будемо перевіряти, що там, хто, як не спрацював. Відповідно, зробимо висновки.

До речі, сайт Радіо Трек писав про ще один випадок бездіяльності поліції Рівного у публікації Студентська бійка з міжнародним присмаком у Рівному: що за вісім місяців зробила поліція

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень