Зоопарк Рівного зробив відкриття у вигодовуванні новонароджених левенят

З 2009 року у зоопарку Рівного є один самець та дві самки левів. До цього часу у левиній сім’ї  народилися 15 левенят, шістьох з яких довелося вигодовувати спеціалістам зоопарку.

Раніше у раціоні таких малюків було козине молоко з яєчним жовтком, а тепер зоопарк має новий успішний досвід вигодовування левенят.

Докладніше про це розповідає заступник директора Рівненського зоопарку Ірина Оліферук:

Ми бачили, що народилися малята, що вони пищать, що вони неспокійні. Якщо пищать, значить – ненагодовані. І ми одразу забирали малят і вигодовували самі.

 

Різні суміші ми пробували. Але найкращий результат у нас давала готова молочна суміш для вигодовування цуценят. Вона - в порошку і ми просто її  розчиняли по інструкції.

За її словами, коли використовували козине молоко, у левенят помічали дисбактеріоз та часткове облисіння. А при годуванні французькою сумішшю для вигодовування цуценят, яка в рази дорожча, стан малюків покращувався.

До складу цієї суміші входять необхідні для хижаків вітаміни, в тому числі – таурин, якого ні в козиному, ні в коров’ячому молоці немає.

До слова, новонароджених левенят годують, як і людських дітей у такому ж віці: кожні дві-три години і без нічної перерви.

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень