Бачити левів у мороз у теплі можна буде в зоопарку Рівного

А поки їм доводиться вдень мерзнути

Левам Рівненського зоопарку торік збудували зовнішній вигул. Це був перший етап реконструкції їхнього вольєру.  Після цього розпочався другий етап - демонтаж старого приміщення, у якому вони жили, і зведення на його місці нового зимового приміщення з обігрівом. Адже леви – африканські тварини, не звиклі до українських морозів. Оскільки ці роботи ще не завершені, нині леви фактично живуть на будівельному майданчику. Тобто вдень їх випускають на вулицю у місце зовнішнього вигулу і ведуть будівництво, на ніч запускають у зимове приміщення.

Директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк обіцяє, що добудують це приміщення до кінця цього року:

Нове зимове приміщення зараз добудовують і до кінця року воно буде завершене. І леви на зиму вже зайдуть у  це приміщення.

 

І на наступний рік залишається третій етап реконструкції - останній. Ми знову випустимо левів навесні на вулицю і зможемо вже оздоблювати зимове приміщення і робити зал для відвідувачів, куди вони зможуть заходити всередину і бачити левів взимку.

На завершення реконструкції зимового приміщення для левів, за словами Олега Павлюка, потрібно 2 мільйони 15 тисяч гривень. Їх він проситиме виділити з міського бюджету 2018 року.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: зоопарк
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень