Обшуку не було, або Хто у Рівненській облраді «сепаратист»

Працівники СБУ побували сьогодні у Рівненській облраді

Сайт Радіо Трек писав про це у публікації У Рівненській облраді шукають сліди агентів Кремля.

Рівненська журналістка Вікторія Мамотюк оприлюднила у соцмережі Фейсбук відео з коментарем з цього приводу голови Рівненської обласної ради Миколи Драганчука.

Він пояснив:

На клопотання старшого слідчого Генпрокуратури Печерський районний суд Києва виніс ухвалу, згідно з якою сьогодні у приміщення Рівненської облради проходило вилучення документів стосовно окремих рішень. Яких рішень? Я думаю, вам прес-служба СБУ вже оприлюднила. Більше додати чогось не можу.

 

Одне ще тільки можу сказати, що деякі ЗМІ поширили, що обшук проводили в кабінеті першого заступника голови обласної ради, то я категорично це спростовую. Оскільки так сталося, що зранку  я брав участь у  координаційній раді у прокуратурі, і коли вони прийшли, мене не було. Вони зайшли в кабінет першого заступника. Ні в мене, ні в нього в кабінеті, ні в інших кабінетах обласної ради обшуки не проводилися. Цікавили тільки окремі документи, які працівники апарату їм видали.

Микола Драганчук

На запитання, чи були ці документи проектами рішень сесій облради, які відбулися торік 17 червня і 4 листопада, Микола Драганчук відповів:

Практично так.

І додав:

Бурштину вони не стосуються.

 

Нагадаємо, 17 червня голова обласної організації ВО «Батьківщина» Микола Кучерук на розгляд сесії облради виніс питання

про звернення до Президента України та Кабміну щодо розмежування повноважень гілок влади та децентралізацію.

Заступник голови облради Олексій Бучинський тоді запропонував перенести розгляд питання, щоб не «обвинуватили у сепаратизмі». Згодом заявив, що не підтримує це звернення, оскільки «воно має заклики до сепаратизму та федералізації».

Микола Кучерук (фото ОГО)

Що стосується сесії облради 4 листопада, то тоді депутат від Радикальної партії Олександр Васильєв на розгляд сесії запропонував звернення Рівненської обласної ради до Президента, Голови Верховної Ради та Прем'єр-міністра щодо необхідності термінового законодавчого врегулювання питання видобутку та обігу бурштину. Зокрема, він просив внести у звернення абзац:

З метою наведення порядку у відносинах між Кабінетом Міністрів України та органами місцевого самоврядування, недопущення ескалації соціальної напруги, просимо доручити Кабінету Міністрів України, відповідним службам, що розробляють законодавчі акти, розробити спеціальну постанову, яка передбачить чіткий розподіл між Кабінетом Міністрів України та органами місцевого самоврядування.

Тоді лідер фракції «Конкретних справ» Богдан Файфура розкритикував поправку Васильєва, назваши її проросійською і запропонував раді накласти мораторій на прийняття будь-яких звернень, які містять сепаратистські ознаки. 

Олександр Васильєв

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень