Рівненські силовики «зловили» на кордоні дорогоцінний середньовічний меч (ФОТО)

Його хотів переправити через кордон один з учасників міжнародної групи контрабандистів

Затримання відбулося 30 січня на кодоні України з Білоруссю в Чернігівській області. Разом зі старовинним мечем романського типу (ХIV-XV ст.) контрабандист перевозив 136 старовинних монет різних номіналів, а також предмети побуту.

Начальник Управління Служби безпеки України у Рівненській області Василь Бедрій розповідає, що саме рівненські силовики затримували зловмисників далеко за кордонами рідної області тому, що від самого початку вели цю справу та стежили за діяльністю групи.

Також Василь Бедрій відзначив, що випадок з мечем – не єдиний зареєстрований злочин цієї групи контрабандистів:

Крім цього факту вивезення меча та монет, в нас є ще декілька епізодів, які нами задокументовані. Там теж предмети старовини, зараз вони проходять експертизу, визначається їхня орієнтовна вартість та важливість для науки, археології.

Затримана група контрабандистів вже давно займається продажем цінностей за кордон. Зокрема зловмисники причетні до переправи меча вікінгів, який виявили естонські митниками на своєму кордоні. Однак, після проведення відповідних експертиз, в травні 2016 року вилучений меч повернули в Україну.

До складу злочинної групи входили 5 українців та 2 білоруси. Як встановили працівники СБУ, замовлення на доставку цінностей надходили з Англії та США.

Окрім вилученого меча та монет під час обшуків були знайдені ще понад тисяча предметів старовини, серед яких: рушниця, каблучки, наконечники, кинджали та інше. Також в одного із членів команди вилучили дві бойові гранати та набої до пістолета Макарова.

Нині відкрито кримінальне провадження, тривають слідчо-оперативні дії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень