Новий меморіал Бандері у Рівному вже не вкрадуть

Він важитиме майже дві тонни

У Рівному на клумбі на розі вулиць Степана Бандери і В'ячеслава Чорновола з’явиться великий камінь вагою до двох тонн. На його місці згодом планують встановити пам’ятник голові Проводу ОУН-Б Степану Бандері. Нагадаємо, ще 1 січня біля парку Шевченка на честь відомого українського націоналіста встановили стелу, проте вже за кілька днів її розбили невідомі. Згодом також пошкодили і меморіальну дошку Бандері.

За словами представника Спілки учасників бойових дій та учасників АТО «УВО» Сергія Пандрака, за каменем стежитимуть дві камери, аби правоохоронці змогли ідентифікувати тих, хто захоче його пошкодити чи прибрати:

– У першій декаді лютого привеземо велику каменюку до двох тонн. Вона буде з базальту, скошена і на цьому скошеному периметрі буде написаний аналогічний текст (тому, який був нанесений на стелу, що розбили на початку січня,  – ред.). Поруч щоглу шестиметрову, на якій буде майоріти червоно-чорний наш український прапор, і виведемо дві відеокамери.

 

Там буде красивий скверик організований і там буде стояти меморіальний пам'ятник.

Окрім того, Сергій Пандрак планує відновити пошкоджені меморіальні дошки Степану Бандері і Роману Шухевичу, а також встановити на однойменних вулицях таблички до днів народжень Євгена Коновальця та Клима Савура. Меморіальні дошки виготовлять із бронзи і за ними також стежитимуть відеокамери. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень